Docenten

Creatief Team Musicool

Anoeska Visje
(choreograaf)

Anoeska komt van oorsprong uit de turnwereld. Zij kwam al op jonge leeftijd in aanraking met dans. Zij startte met showdance bij haar zus Morena in Den Oever. Ze had de smaak te pakken; showdance, musicaldance, ballroom, latin, modern, etc. ze doet het allemaal met veel enthousiasme. Sinds de musical FROZEN is zij als choreograaf verbonden aan MUSICOOL.

Drieëlle
(zangcoach)

Drieëlle is opgegroeid te Almelo. Op 9-jarige leeftijd klimt zij voor het eerst op het podium, tijdens een mini playbackshow kruipt Drieëlle in de huid van “Madonna” en neemt dankbaar de eerste prijs mee naar huis. Dit optreden maakt alles duidelijk: Zingen is haar passie.

Vanaf 1996 ontwikkeld Drieëlle zich tot veelgevraagd allround zangeres en naast haar solo optredens doet ze ervaring op in verscheidene bands en komt zodoende in aanraking met ieder denkbaar muziekgenre. Ze komt al snel bekend te staan om haar grote inlevingsvermogen, waarmee 3L ieder nummer van de juiste sfeer weet te voorzien.
Insiders noemen haar ook wel “De Kameleon”. Naast bandoptredens wordt ze gevraagd voor freelance studiowerk en het presenteren van kleine alsmede grote evenementen.

Medio 2005 is ze de leadzangeres van de band Next One (Drukwerk) en neemt tijdens optredens met Next One de backing-vocals voor rekening van onder andere Harry Slinger, Annie Schilder en George Baker. Hetzelfde jaar is Drieëlle als kandidaat te zien in de nieuwe Talpa tv-show “In de huid van..”. Het optreden verloopt door een ietwat hoge trap (hoogtevrees) wat stroef echter heeft dit optreden tot positief gevolg gehad dat Drieëlle besluit naast haar solo optredens vaker “In de huid van” te willen kruipen van haar idool “Madonna”.

Nu begin 2008 heeft Drieëlle naast haar solo allround optredens bekendheid gekregen via de B.A-T-show (Madonna Sound & Look a like) en haar back to the 70’s show als “Triple-D”. Ze blijft zichzelf vernieuwen en dat maakt haar nu net ietsje anders…

(In 2009 scoorde zij samen met de Engelse producers Meck en DJ Dino Lenny een top 40 hit in Nederland en België met ‘Feels like a prayer’, in 2010 stond zij als Madonna Sound- & Look-a-like in de finale van het televisieprogramma ‘My Name Is!’ en  in 2011 kwam haar album Move to the Beat uit (onder andere te koop via iTunes).

Iwan Visje
(allround musicaldocent)

Iwan studeerde aan de Hogeschool te Alkmaar en specialiseerde zich hier in dramatische vorming.  Verder was hij als choreograaf verbonden aan musicals als Cats, Hair, Evita, Jesus Christ Superstar en De Meermin.  Tevens speelde hij rollen in o.a. het theaterstuk Robbie Rups (als Robbie), de musical Hotel (als de hoteleigenaar) en in de musical CATS (als Macavity). Verder zong Iwan in acapella-groep “Ad-Hoc” ,bij dinnershow “Diverzshow” en bij “Saturday Live into musical”.
Sinds 2000 is Iwan als regisseur aan verschillende kindermusicals en kindertheaterstukken verbonden.

Iwan begon zijn danscarrière bij Barrie Stevens te Amsterdam en vervolgde dit bij het Amsterdam Dance Centre. Sinds 1994 volgde hij diverse workshops van nationale & internationale top-presenters. In 1996 brak Iwan door als presenter tijdens de International Aerobic Convention, waarbij instructeurs uit heel Europa een workshop van hem kregen met de nieuwste streetdance moves. Sindsdien geeft hij workshops door het gehele land.
Tussen 1997 en 2008 hield Iwan zich bezig met wedstrijd streetdance en heeft hij verschillende streetdancers  de titel van Nederlands Kampioen Streetdance bezorgd.In 2000 werd hij zelf Nederlands Kampioen Streetdance.

Naast zijn docentschap bij MUSICOOL geeft hij les aan cultuurklassen op het voortgezet onderwijs, begeleidt hij groepen 8 met de eindmusical en geeft hij musicalprojecten in het basisonderwijs.

* Creative= regisseur, choreograaf en vocal-coach

Jaar
Musical
Functie*
Productiehuis
Taal
2018CHARLIE & de chocoladefabriekregisseur Westend theaterproductiesNED
2017Alles Overboordco-creativeDe VloedlijnNED
2017Monsterhitco-creativeDe DijkNED
2017FROZENregisseur & vocalcoachWestend theaterproductiesNED
2016SCROOGE - minimusicalCreativeMusicool/ JuniorcollegeNED
2016SCROOGECreativeMusicool/ Dijk 5bNED
2016SCROOGECreativeMusicool/ Dijk 5aNED
2016SCARECROWCreativeIV productiesNED
2016GREASECreativeIV productiesNED
2016FOOTLOOSECreativeIV productiesNED
2015GREASECreativeMusicool/ VloedlijnNED
2015MAMMA MIAregisseur & choreograafIV productiesNED
2014SCROOGECreativeMusicool/ VloedlijnNED
2014TV Kantineco-CreativeVloedlijnNED
2014High School Musicalregisseur & choreograafIV productiesNED
2013She's leaving home - The Beatles musicalregisseur & chroreograafIV productiesNED
2013The WiZregisseur & choreograafIV productiesNED
2011HAIRSPRAYregisseur & choreograafIV productiesNED
2010ANNIEregisseur & choreograafIV productiesNED
2010De SneeuwkoninginCreativeIV productiesNED
2009SCROOGECreativeIV productiesNED
2009GREASECreativeIV producties NED
2005De MeerminChoreograafMaarten Weel productieNED
2004KauwgomgangstersCreativeRegenboogNED
2003CATSChoreograaf (& rol: Macavity)Dreamcoat productieENG
2003HeartbreakersCreativeRegenboogNED
2002EVITAChoreograafDreamcoat productieNED
2002Jesus Christ SuperstarChoreograafDreamcoat productieENG
2002FlashbackCreativeRegenboogNED
2001HAIRChoreograafDreamcoat productieNED/ENG
2001De doem van GunderCreativeFrankendaelNED
2000BosoleilCreativeFrankendaelNED
1993Hotelrol: Harry, hoteleigenaarHANED